"Mine brødre"

Adel Khan Farooq gjestet skolen med sin svært aktuelle forestilling om brorskap, ungdom og ekstremisme

Mandag 25.09. fikk 3STB og 3STC overvære Farooqs forestilling "Mine brødre" gjennom Den kulturelle skolesekken. Forfatteren, journalisten og filmskaperen leste fra romanen sin, og viste animasjoner spesiallaget av Shezart (alias Sheraz Ali). Musikk- og lydklipp ga også en levende bakgrunn til temaet.

Syttenåringen som går under navnet Messi er fra Mortensrud, og opplever hvordan terrorangrepet i Paris høsten 2016 får ringvirkninger i hans daglige miljø, og hvordan mistenksomheten og frykten gjør situasjonen verre for muslimer langt borte fra Paris. Hverken han eller foreldrene er praktiserende muslimer. Men når en ungdom føler seg utenfor og undertrykket, er veien mye kortere til å bli trukket inn i radikale brorskap, slik det skjer med hovedpersonen.

Elevene hadde anledning til å stille spørsmål på slutten av timen.

Filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen og Adel Khan Farooq laget dokumentarfilm om Ubaydullah Hussain, den unge muslimen som vervet andre til å slåss for IS i Syria, og fulgte ham i tre år. Underveis ble de gjenstand for etterforskning fra PST. NRK Brennpunkt laget en dokumentar om dette, med tittel "Den norske islamisten". Den kan du se her

Du kan også lese NRKs anmeldelse av romanen "Mine brødre"