Vant bronse og sølv i Geofag-OL

Håkon Rikheim i 3STA deltok i Geofag-OL i Sør-Korea i sommer

Håkon gikk avsted med intet mindre enn to medaljer - bronse i individuelt, og sølv i lagkonkurransen!

I forkant av finalen, deltok han i en forberedende konkurranse i Bergen. Der var opplegget ikke så intenst som det skulle bli senere. Men da han vant der, ble det klart at en lang reise sto for døren - finalen fant sted i byen Daegu i Sør-Korea!

Selv om det er eksotisk å komme til et så fjernt land, var det langt i fra noen ferie å delta i finalen. Opp klokken seks om morgenen, og fire dager uten mobiltelefon. Rammene rundt konkurransen var strenge for å forhindre fusk. Kandidatene samlet seg i et auditorium, der de ga seg i kast med fire forskjellige prøver, som blant annet omhandlet hydrologi, atmosfæren, geologi, og hvordan jorden er sammenlignet med andre planeter. Når tiden var ute, ringte en bjelle, og ansatte kom inn i rommet og samlet straks inn alle prøver. I denne delen vant han bronse.

Underveis i oppholdet hadde de en interessant utflukt i fjellene og så på bergarter og fossiler.

- Ble du kjent med noen andre av deltagerne?

- Ja, vi var en gruppe med folk fra mange forskjellige land. USA, Sør-Korea, Malawi, Romania, Russland, Ukraina, Tadsjikistan, Kuwait og Spania. Det er spennende å bli kent med ungdommer fra så ulike steder.

- Var det ikke vanskelig å skulle kunne uttrykke alt det faglige på et annet språk enn det du er vant med i timene på skolen?

- Jeg forberedte meg med å øve inn fagord- og uttrykk på engelsk i forkant.

Tittelen på laget til Håkons presentasjon var "Tyfoner i Øst-Asia". Det var her han og laget hans vant sølvmedalje.

Vi gratulerer med den flotte prestasjonen!