"Jeg er Kolibri", teaterforestilling for 1MDA, 1MDB, 2MDB, 3MDB

09
okt.
Fra kl: 11:45
Konsertsalen
Legg til i kalender

Her er informasjon fra Akershus teater om forestillingen:

Forestillingen, «Jeg er Kolibri» som hadde premiere i november fikk strålende tilbakemeldinger. Det er en sterk og underfundig historie om å bli lagt inn på psykiatrisk institusjon som ung, og er basert på dramatikeren, Maria Nygrens, egne opplevelser fra sin tenåringstid.

Forestillingen skal ut på veien i løpet av året, og den er blant to forestillinger vi skal presentere på Heddagene 2019.  

En kvinne er innlagt på en institusjon. Teksten skildrer hennes møte med en annen syk, mannen hun elsker og klinisk personell. Det hele oppleves som en oppdagelse av at sykdommen kan være til hjelp i noen situasjoner, og ødelegge alt i en annen.

«Jeg er Kolibri» er en forestilling om en ung kvinnes kamp for å finne krefter nok til å overleve et liv hun en helst ikke vil leve. Forestillingen tar for seg en tilværelse hvor maktbalansen mellom virkelighet og vrangforestillinger er skeivt fordelt.

Hvordan elsker man noen som lever i en sånn virkelighet? Hvordan skal man hjelpe noen som ikke har overskudd til å ville ha hjelp? «Jeg er Kolibri» tar for seg temaer rundt alvorlige psykiske lidelser og dens påvirkningskraft på de menneskelige relasjonene.

Vi ønsker veldig gjerne å spille denne forestillingen på videregående skoler, og komme de unge voksne i møte der de er, spesielt i nærmiljøet vårt. Forestillingen er skrevet av  Maria Nygren, og er et resultat av UNG TEKST prosjektet.

En anmeldelse av forestillingen kan du lese her.