Idrettsfag

Utdanningsprogrammet idrettsfag er et tilbud til deg som ønsker å kombinere utdanningen med toppidrett, og til deg som ikke har noen planer om å bli profesjonell idrettsutøver, men som ønsker en alternativ vei til studiekompetanse. På Ski vgs har vi en klasse med 28 elevplasser per trinn.

Utdanningsprogrammet har som formål å gi elever med interesse for idrett en allsidig idrettsutdanning, samt å gi talentfulle idrettsutøvere en mulighet til å kombinere utdanning med toppidrett. Det gir grunnlag for å ta på seg trener jobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett.

Velger du idrettsfag, må du være innstilt på trening hver dag, i og utenfor skoletiden. Du bør også like å arbeide med teoretiske fag. På Ski videregående skole får du oppleve et godt faglig og sosialt læringsmiljø, godt kvalifiserte lærere og motiverte medelever.

Ski videregående skole disponerer svært gode anleggsforhold både når det gjelder plass og kvalitet. Idrettshaller som inneholder tre håndballbaner med tilrettelegging for alle de store ballspillene, klatrevegg, godt utstyrt styrketreningsrom og dansesal. I tillegg har vi ishall, kunstgressbaner, fotballhall med kunstgress, treningsfelt med grus og gress, friidrettsstadion med nasjonal stander og tennisbaner.

På Ski vgs har vi

• Svært gode anleggsforhold både når det gjelder plass og kvalitet
  • Godt læringsmiljø
  • Motiverte elever
  • Faglig flinke og engasjerte lærere
  • Spennende ekskursjoner knyttet til opplæringen
  • Høy trivsel
  • Et godt miljø der elever trives
  • To ekskursjoner i friluftsliv på hvert trinn
  • Gode opplevelser gjennom skolearbeid og aktiviteter

Etter tre års fullført skolegang

Utdanningsprogram for idrettsfag fører fram til generell studiekompetanse, som gir deg grunnlag for å søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Ved Ski videregående skole kan du i tillegg oppfylle deler av spesielle opptakskrav til høyere studier ved å velge realfag som valgfritt programfag på Vg2 og Vg3

Strukturen

Idrettsfag går over 3 år med Vg1, Vg2 og Vg3. Fagene på idrettsfag er delt i fellesfag (obligatoriske), felles programfag (obligatoriske fag innenfor eget område) og valgfrie programfag (valgte fag). Oppbyggingen av de enkelte årstrinn er som følger:

Vg1

Vg2

Vg3

Totalt

Fellesfag
  (Obligatoriske fag på hvert årstrinn)

23

18

13

54

Felles programfag
  (Programfag fra eget programområde)

5

12

17

34

Valgfrie programfag
  (Programfag innenfor eget eller annet programområde)

7

5

17

Totalt

35

105

På idrettsfag kan du velge ett 5-timers programfag både på Vg2 og Vg3. De øvrige fagene i opplæringsløpet er fastsatt ut fra skolens eget fagtilbud.

Toppidrett

Innenfor toppidrettsfaget finner vi spesialtilbud i fotball og håndball for gutter og jenter. Fotballtilbudet tilbys i samarbeid med Follo Fotball. Håndballtilbudet tilbys i samarbeid med Ski IL og Follo HK Herrer / Follo HK Damer. Skolen har også et toppidrettstilbud til elever som driver med andre idretter.

Skolen har et toppidrettstilbud både innenfor utdanningsprogrammet idrettsfag og studiespesialisering.

Breddeidrett

Mange av våre elever, både på idrettsfag og studiespesialisering, ønsker et variert tilbud av aktiviteter. Vi har tilbud om breddeidrett som programfag.

Les mer om utdanningsprogrammet idrettsfag på vilbli.no

Se læreplaner for utdanningsprogrammet idrettsfag på udir.no

Klaus Ackermann

Ass.rektor, avdelingsleder idrett