Helsetjenester

Helsesøster og fysioterapeut

Skolehelsetjenesten holder til i underetasjen, nær rommet med bokskapene for elever.

Skolehelsetjenesten består av helsesøster Hege Kråkenes og Heidi Storm Olsen og fysioterapeut Anna Maria Ekløf-Flugstad.

Vi er til stede:

Mandag: kl.09.00-11.00 Hege, helsesøster
Tirsdag: Stengt
Onsdag: kl.08.00-12.00 Anna, fysioterapeut
Avspenningsgruppe kl. 12.05-12.45
kl. 09.00-13.00 Hege, helsesøster
Torsdag kl.09.00-15.00 Hege, helsesøster
Fredag kl 09.00-15.00 Hege, helsesøster

Avspenningsgruppe med fysioterapeut Anna hver onsdag kl 12.05-12.45

Skolehelsetjenesten er gratis og det er ikke nødvendig å bestille time. Du får ikke fravær fra undervisningen og de ansatte ved skolehelsetjenesten har taushetsplikt.

Send oss gjerne en sms eller e-post - eller kom innom! (se under kontaktinfo)

Vi samarbeider med skolen, foresatte, PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste), barnevernet, BUP (barne- og ungdomspsykiatri), fastlege og andre ved behov.

Skolehelsetjenestens oppgaver

Arbeidet i skolehelsetjenesten er primært av forebyggende og helsefremmende art.

• Vi ønsker å tilby en lett tilgjengelig helsetjeneste. Eksempler på tema; kosthold/trening, spiseproblemer, samliv, seksualitet, stress, prevensjon, kjønnssykdommer, abortspørsmål, røyking, rusmidler, psykisk helse, sorg, kriser, ensomhet, vold, overgrep, akutte og kroniske sykdommer, russetid.
  • Vi kan ta graviditetstester, klamydiatester, vi har plaster, bind, tamponger, stelle sår etc.
  • Tilby målrettede helseundersøkelser og oppfølging av enkeltelever ved behov.
  • Delta på samarbeids- og tverrfaglige møter
  • Tilbud om undervisning/deltagelse i klassen i samarbeid med lærere ved behov

Fastlegen benyttes ved sykdom.

Ved akutt sykdom/skade kontakt Follo legevakt på telefon 64 87 19 30.

Helsestasjon for Ungdom er et tilbud til ungdom mellom 13 – 20 år

Her jobber helsesøstre og leger.

Åpent hver onsdag fra kl 14.00 – 17.00.
Adresse: Kirkeveien 3 (helsestasjonen i Ski, ved rådhuset).
Tlf 64 87 86 61 epost: hfu@ski.kommune.no

Du trenger ikke bestille time.

Gratis vaksine mot livmorhalskreft

Ønsker du gratis vaksine mot livmorhalskreft? Ski kommune tilbyr nå jenter født i 1991-1996 å vaksinere seg kostnadsfritt. Ta kontakt med helsesøster eller Ski helsestasjon for påmelding.

Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet anbefaler at all ungdom i alderen 17-19 år vurderer å vaksinere seg mot meningokokksykdom (hjernehinnebetennelse). Spesielt ungdom som skal delta i russefeiring har høy risiko.

Skolehelsetjenesten vil komme tilbake med informasjon angående vaksinering av russ. Ønskes vaksinene for dette kan man ta kontakt med fastlegen eller reisevaksinasjonskontoret.

Ta kontakt med helsesøster ved spørsmål.