Helsetjenester

Helsesøster og fysioterapeut

Skolehelsetjenesten holder til i underetasjen, nær rommet med bokskapene for elever.

Skolehelsetjenesten består av helsesøster Hege Kråkenes og Heidi Storm Olsen og fysioterapeut Anna Maria Ekløf-Flugstad.

Vi er til stede:

Mandag: kl.09.00-11.00 Hege, helsesøster
Tirsdag: Stengt
Onsdag: kl.08.00-12.00 Anna, fysioterapeut
Avspenningsgruppe kl. 12.05-12.45
kl. 09.00-13.00 Hege, helsesøster
Torsdag kl.09.00-15.00 Hege, helsesøster
Fredag kl 09.00-15.00 Hege, helsesøster

Avspenningsgruppe med fysioterapeut Anna hver onsdag kl 12.05-12.45

Skolehelsetjenesten er gratis og det er ikke nødvendig å bestille time. Du får ikke fravær fra undervisningen og de ansatte ved skolehelsetjenesten har taushetsplikt.

Send oss gjerne en sms eller e-post - eller kom innom! (se under kontaktinfo)

Vi samarbeider med skolen, foresatte, PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste), barnevernet, BUP (barne- og ungdomspsykiatri), fastlege og andre ved behov.

Skolehelsetjenestens oppgaver

Arbeidet i skolehelsetjenesten er primært av forebyggende og helsefremmende art.

• Vi ønsker å tilby en lett tilgjengelig helsetjeneste. Eksempler på tema; kosthold/trening, spiseproblemer, samliv, seksualitet, stress, prevensjon, kjønnssykdommer, abortspørsmål, røyking, rusmidler, psykisk helse, sorg, kriser, ensomhet, vold, overgrep, akutte og kroniske sykdommer, russetid.
  • Vi kan ta graviditetstester, klamydiatester, vi har plaster, bind, tamponger, stelle sår etc.
  • Tilby målrettede helseundersøkelser og oppfølging av enkeltelever ved behov.
  • Delta på samarbeids- og tverrfaglige møter
  • Tilbud om undervisning/deltagelse i klassen i samarbeid med lærere ved behov

Fastlegen benyttes ved sykdom.

Ved akutt sykdom/skade kontakt Follo legevakt på telefon 64 87 19 30.

Helsestasjon for Ungdom er et tilbud til ungdom mellom 13 – 20 år

Her jobber helsesøstre og leger.

Åpent hver onsdag fra kl 14.00 – 17.00.
Adresse: Kirkeveien 3 (helsestasjonen i Ski, ved rådhuset).
Tlf 64 87 86 61 epost: hfu@ski.kommune.no

Du trenger ikke bestille time.

Gratis vaksine mot livmorhalskreft

Ønsker du gratis vaksine mot livmorhalskreft? Ski kommune tilbyr nå jenter født i 1991-1996 å vaksinere seg kostnadsfritt. Ta kontakt med helsesøster eller Ski helsestasjon for påmelding.

Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet anbefaler ungdom i alderen 17-19 år til å vaksinere seg mot meningokokksykdom (hjernehinnebetennelse). Spesielt ungdom som skal delta i russefeiringen har høy risiko.

Skolehelsetjenesten tilbyr seg å sette vaksine mot hjernehinnebetennelse på skolen og har satt av to dager i januar til vaksinering. Se informasjon om pris, påmeldingsfrist m.m. i vedlegget "Til deg som er russ i 2018" annet sted på denne siden.