"Rom rives" - en solid gjennomført forestilling

Flott prestasjon av første klasse drama

Vi blir tatt med til et gammelt hotell som snart skal rives. Mye har skjedd inne på rommene opp igjennom årenes løp, fra 1972 og fram til våre dager. Gjennom å se scener som har funnet sted inne på rom 309, knyttes også handlingen til hendelser i historien, som for eksempel Margareth Thatchers Norgesbesøk på midten av 80-tallet. Menneskene vi møter står overfor utfordrende temaer i sine personlige liv. Vi blir vitner til kjærlighet, savn, voldtekt og oppør. Og som en gjennomgående figur er stuepiken, som på mer enn én måte har sin bakgrunn på hotellet. Temaene er alvorlige, men stykket har også humoristiske innslag.

Scenografien er enkel, men effektfull, og mange tidsriktige detaljer blant rekvisittene vekker gjenkjennelse (og noen smil, for oss som har levd en stund!). Skuespillerne leverer med stor innlevelse, og virker trygge i rollene sine.

Det er Vibeke Preus Bech som har skrevet manuset «Rom rives». Dette er hennes første manuskript, og med dette vant hun Norsk Teaterråds manuskonkurranse i 2012. Bech er opprinnelig fra Kolbotn.

Østlandets Blad har også laget en reportasje fra stykket med bildegalleri.