Livlig i foajeen da Siv Jensen var på besøk

Skolen fikk i går besøk av finansministeren, som holdt en undervisningstime for Vg3 Økonomi og ledelse

Klokken 12.40 igår ankom finansminister Siv Jensen skolen. Stemningen i foajeen var summende og forventningsfull, og da hun kom inn, spratt mobiltelefoner i været og "alle" skulle ta bilder. Elevene Maia Gaarder og Sondre Kornstad fikk hilse på henne ved inngangen, og sammen med rektor pratet de en stund ved et av bordene i foajeen, omgitt av alle de andre tilstedeværende. Initiativet til besøket kom fra ministeren selv.

Etter et kvarters tid, fortsatte hun til klasserommet, og hadde undervisningstime med Vg3 Økonomi og ledelse-klassen. Hun var engasjerende, uformell, og fikk god kontakt med elevgruppa. Viktigheten av budsjetter, både innenfor staten og i folks personlige økonomi, var et sentralt tema. I tillegg; verdien av sparing og ulempen ved dyre forbrukslån og faren for å gå i gjeldsfella. Dette fokuset var begrunnet i at ungdom mellom 18 og 25 år er sterkt overrepresentert i statistikken som omhandler inkasso og betalingsanmerkninger for privatpersoner. Flere elever hadde spørsmål på slutten av timen, som Jensen svarte på. Elevene var veldig fornøyd med besøket.

Østlandets Blad var tilstede og har laget en reportasje, bl.a. med en video. Dette kan du se her .