Forfatterbesøk på fagdagen

Fredag 28. oktober fikk tre klasser et møte med forfatter Jon Øystein Flink

Denne fagdagen ble litt annerledes for tre av klassene i norskfaget, da vi hadde anledning til å invitere forfatteren Jon Øystein Flink til skolen for noen timer. Han er 40 år, opprinnelig fra Fredrikstad, men bosatt i Oslo. Arrangementet var et samarbeid mellom norsklærerne Kristin Kolstad, Elin Åsholdt, Kirsti Burvang og bibliotekar Catherine Rugaard Alvarez.

Elevene hadde på forhånd lest novellen "Banjoland" og i tillegg første kapitel av forfatterens roman "Sex, død og ekteskap". Stemningen var fin og uformell, og Flink fortalte både om skriveprosessen og hvordan han jobbet som forfatter. Det var god tid for elevene til å stille spørsmål, og en rekke elever hadde spørsmål til novellen. Senere utover dagen hadde elevene skriveoppgaver knyttet til forfatterbesøket. For mange var det deres første personlige møte med en forfatter, og en opplevelse som forhåpentligvis vil bli husket en stund.