Nybygget åpnet

Etter lang tid med byggearbeider ble det nye bygget i går åpnet med celebre gjester og flotte underholdningsinnslag fra elevene

Både elever og ansatte har i lang tid levd med støv og støy rundt seg i prosessen med å få reist den nye delen av skolen. Men nå kommer belønningen: resultatet er et flott og moderne nybygg som arkitektonisk passer godt sammen med den øvrige bygningsmassen. Det inneholder stort auditorium, flott ny kantine og flere undervisningsrom. I går fant den offisielle åpningsseremonien sted. Det ble et særdeles vellykket arrangement som balanserte utmerket mellom det formelle og det underholdende.

Allerede utendørs utenfor hovedinngangen til kantinen ble vi møtt av musikk- og danseelever som underholdt. Elevrådsleder Sebastian Endrestad og nestleder Emilie Homme loset oss gjennom et rikholdig program. På talelisten sto en rekke eksterne gjester, hvorav varafylkesordfører Lars Salvesen var førstemann. Andre som talte var ordfører i Ski kommune Tuva Moflag og fylkesrådmann Trond Bamrud, fulgt av tidligere rektor her, nå rektor på Ås vgs, Anne Karin Øksnevad som talte på vegne av LUF (Lederutvalget i Follo), og dessuten prosjektgruppeleder Knut Pedersen og Grete Greve Aubert, prosjektsjef i AFK Eiendom som hadde hatt sentrale roller i byggeprosessen.

Skolen vår mottok to flotte bilder. Det ene var fra Akershus fylkeskommune, og det andre fra LUF/de andre videregående skolene i Follo.
Underveis i denne delen var det flere grupper av elever som underholdt. Dansejentene dukket opp i trappene ved siden av benkeradene i glitrende kjoler og holdt et flott danseshow. Og bakerst i lokalet ble vi overrasket av en fanfare, som var komponert av en av elevene nettopp for denne anledningen. Dessuten sang to av våre elever som deltar på TV-skjermen for tiden i musikkonkurransen The Stream; Ramon Torres Andresen og Emelie Hollow.

Rektor Siri Gulseth var dessverre forhindret fra å være tilstede denne dagen, men assisterende rektor Klaus Ackermann holdt den avsluttende talen. Mot slutten av talen dukket flere og flere elever i klovnekostymer opp på scenen og skapte masse liv og røre både for taleren selv, som spilte med på en utmerket måte, og etterhvert opp langs benkene og opp på bordene blant publikum! De som da ikke skjønte at denne delen av arrangementet var ved veis ende, ble geleidet opp og ut av de svært behjelpelige klovnene.

Publikum kunne gå rett inn i vår nye kantine, der det var lagt ut lekre tapasretter. Måltidet ble avsluttet med en fantastisk kake med bilde av nybygget på marsipanlokket. En dag å huske for alle som var tilstede!