Marius Stensrud videre til den internasjonale finalen i Geofag-OL i Japan

Ski vgs hadde 3 representanter i den nasjonale finalen i Bergen nylig, der det var tilsammen 16 representanter fra hele landet

Geofag-OL er en internasjonal konkurranse for elever i videregående skole, der de beste i verden samles til en finale i Japan i september 2016. Elevene i Geofag 1 ved Ski vgs har deltatt i konkurransen i år. Det har vært to innledende runder.

Fra runde 1 gikk de hundre beste elevene i Norge videre. Fra vår skole hadde vi åtte elever representert blant disse hundre. I runde 2 av konkurransen konkurrerte man om seksten plasser i den nasjonale finalen.

Fra Ski videregående gikk Olav Kopperud (2STB), Marius Stensrud (2STE) og Erlend Heir (2STA) videre til finalesamling ved universitetet i Bergen. Gutta var på treningsleir ved UiB fra 13. til 16. mars og ble drillet i blant annet geologi, meteorologi, havstrømmer og klima. Samlingen ble avsluttet med en prøve som bestod av flervalgsspørsmål og langsvarsspørsmål, samt at elevene måtte skrive et essay om sin motivasjon for å bli valgt til å representere Norge i finalen.

Den 21. mars var resultatene klare. Fire elever er valgt ut til å representere Norge og blant dem er Marius Stensrud fra Ski vgs. Han får en travel høst, siden han også skal delta i den internasjonale finalen i Abelkonkurransen (matematikk) i Hong Kong. Erlend Heir er førstereserve, dersom noen av de andre deltakerne må melde forfall.

De øvrige norske deltakerne i finalen er Mikal Andreassen fra Tromsdalen vgs, Kjetil Mølnvik fra Thora Storm vgs, og Ane Ringen Nordvik fra Ole Vig vgs.

Vi gratulerer!!