Forut for sin tid om tidstyver

Andre klasse dramas hovedoppsetning i år er stykket "Drømmen om tiden" basert på Michael Endes kjente bok "Momo - eller kampen om tiden"

Michael Ende skrev denne historien tidlig på 1970-tallet. Folks hverdagsliv var et annet den gangen, ettersom man manglet mange av de tidsbesparende apparatene vi omgir oss med i dag, men man hadde heller ikke så mange av duppedittene og mediene som stjeler store mengder tid i vår nåværende hverdag. Michael Ende kan ha sett begynnelsen på utviklingen som skulle skje de kommende årene. På bakgrunn av dette oppleves stykket som absolutt aktuelt i dag.

Tid som konsept er altså temaet for oppsetningen til andre klasse drama. Vi følger Momo, jenta som synes å komme fra ingensteder og ikke har noe hjem. Det hun har som gjør henne så spesiell er evnen til virkelig å lytte til folk. Med denne evnen hjelper hun mange av menneskene i sine omgivelser. Men så dukker agenter fra Tidssparekassen opp. De overbeviser folkene rundt Momo om at man kan spare opp tid til senere bruk. Og hvor bortkastet tid det er å bruke tiden sin på familie, venner, kjærester, kjæledyr, lesing m.m. Det gjelder å være mest mulig effektiv. Alle rundt Momo blir påvirket av De grå, og fremstår som mer og mer fremmedgjorte. Momos eneste håp for å redde dem fra denne kalde og robotaktige livsformen blir å alliere seg med skilpadden Kassiopeia, og ikke minst Mester Hora, tidsmesteren, spilt med godt innlagt humor av Marie. Hvordan det hele ender, kan du se hvis du går på forestilling i dag, eller dag- eller kveldsforestillingen i morgen.

Belysning, antrekk og dramatiske effekter understreker kulden i De grås verden. Elevene har engasjert seg godt i å skape liv til karakterene, og selv om stykket har en alvorlig undertone, legger de inn humor der hvor det passer.

Se bildegalleri på denne siden.

Her kan du se Østlandets Blads bildeserie fra oppsetningen.