Elever på før-premiere

Elever fra Ski videregående skole fikk overvære før-premiere på den nye norske filmen "Barneraneren" før høstferien

Det var Den kulturelle skolesekken som sto bak arrangementet. Filmen har premiere på norske kinoer 21. oktober. De fleste husker saken om barn og ungdom som ranet andre i samme aldersgruppe i Groruddalen. Episodene fikk mye dekning i pressen, noe også den senere rettssaken gjorde.

Regissør av filmen om disse hendelsene, Jon Haukeland, var tilstede under før-premieren på Ski kino torsdag 29. september. Det var også Hachim, en av barneranerene som nå er blitt noen år eldre. Et par sentrale temaer filmen tar opp er for det første at hvilke valg du tar kan få store konsekvenser for livet ditt. Andre spørsmål man kan diskutere i etterkant av filmen, er hvordan samfunnet går fram for å straffe ungdommene, og dessuten hvordan ta tak i ungdomskriminalitet som fenomen.

Østlandets Blad var tilstede under visningen og har laget en reportasje om dette.

Foto (plakat): www.filmweb.no