Marius Stensrud går videre til matematikkolympiaden i Hong Kong

Eleven fra 2STE kom på andre plass blant 28 finalister i Abelkonkurransen

Vi gratulerer Marius Stensrud med den fantastiske prestasjonen! I første runde av denne konkurransen var det ikke mindre enn 3 548 konkurrerende. I finalistrunden var dette blitt til 28 deltagende.

Hvert år konkurrerer tusenvis av norske elever om å bli kåret til Norges dyktigste unge matematiker i Abelkonkurransen. Førstepremien er 15 000 kroner og muligheten til å representere Norge i den internasjonale matematikkolympiaden i Hong Kong til sommeren. Weronika Wros-Kaminska fra Nadderud vgs vant, Marius Stensrud fra Ski vgs kom på annen plass, og Bruno Kacper Mlodozeniec fra Kristiansand Katedralskole Gimle kom på tredje plass. Disse tre er alle sikret en plass i olympiaden.

Østlandets Blad har også en reportasje med Marius 9. mars, den kan du lese her (krever ØB+ abonnement).

Vi ønsker Marius Stensrud fortsatt lykke til i konkurransen!

Foto: Kunnskapsdepartementet