Frihet og ære: møte med Amal Aden og Geir Lippestad

Menneskeverd, demokrati og rettssikkerhet

Skolen var så heldig å få besøk av forfatter og samfunnsdebattant Amal Aden og forfatter og advokat Geir Lippestad onsdag 4. februar. Den kulturelle skolesekken sto bak arrangementet, som var for alle elever på Vg2. De fikk fort publikum med seg, i det de innledet på en engasjerende måte om viktige temaer i dagens virkelighet. Hva er frihet, og hvem skal sørge for at alle mennesker har rettsikkerhet? Hva legger vi i begrepet menneskeverd, og hvordan bringer vi dette inn i vår egen hverdag? Flere av elevene kom med historier fra sine egne liv, og det ble en meningsfylt dialog mellom Aden og Lippestad, og elevene. Da arrangementet var ferdig, var det mye å reflektere over, rundt det som var blitt sagt på de halvannen timene besøket varte.